Tour Mawallok hussteds ekspansive formelle have

Den storslåede have omkring Mawallok gård nær Beaufort i det vestlige Victoria blev anlagt i 1909 af William Guilfoyle - året for hans pension som direktør for Melbournes Royal Botanic Gardens - og er uden tvivl hans største privat arbejde.

Mange af Western District-ejendommene, der blev bosat i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, er omgivet af tæt plantede bælter af træer, især fyrretræer og cypresser sammen med hækplanter og stenmure. Mawallok er ingen undtagelse.

Tæt plantede træer og buske stiger stien, der fører mod søen.

Inden for disse beskyttelsesrammer planlagde Guilfoyle en have, der skulle supplere den nybyggede gård, designet af Melbourne-arkitekt Rodney Alsop, som er en malerisk sammensætning af gavler, fejede tag og ru støbte vægge.

Huset kan med sine enkle og frimodigt angivne former ses i stor afstand, dets hvide vægge og røde tag er det centrale fokuspunkt blandt de ekspansive græsplæner og store træer.

Ser man nord fra den forreste terrasse i Mawallok, hvis grund blev designet af den berømte landskabsgartner William Guilfoyle i 1909.

I dag bekræfter haven på 2, 5 hektar glansen for Guilfoyle's vision og hans visdom i at skabe omfattende udsigter.

Hans plan viser arabeske busksenge, hvilket giver store rum en interessant form med serpentinvandringer og palmer (senere fjernet) prikkede omkring græsplænen, alt sammen karakteristisk for Guilfoyle's stil.

Buede stier fører besøgende til forskellige udsigter omkring haven.

Disse udsigter blev yderligere forbedret i 1920'erne, da søen - designet af Sir John Monash og fodret fra en naturlig kilde - blev udviklet.

En nedsænket grøft, der blev gravet i 1937, deler haven korrekt fra en seks-hullers golfbane og giver uhindret udsigt fra hus til sø.

Spidser af acanthus indrammer udsigten til huset.

Peter Watts, en havehistoriker og stiftende direktør for Historiske huse tillid til NSW, siger, "Guilfoyle's plan viser meget tydeligt, at det vigtigste organiseringsprincip, som haven blev skabt til, var den nordlige vista til Pyrenæerne, og især Mount Cole, omkring 20 kilometer mod nord. "

Det var for at bevare dette historiske panorama, at Mitchell-familien, der har ejet Mawallok siden 1980, har modsat sig bygningen af ​​en vindmøllepark i nærheden.

Stockyard Hill Wind Farm-konsortiet foreslog at opføre 242 turbiner over 156 kilometer landdistrikter.

Et udhus på ejendommen.

Et vigtigt spørgsmål for Mitchells var virkningen af ​​den foreslåede vindmøllepark på de nordlige udsigter fra husgården.

Turbinerne blev foreslået at være ca. 132 meter høje - omkring højden af ​​en 35-etagers bygning.

Peter og et ekspertpanel, inklusive arkitekturhistoriker Harriet Edquist og landskabsdesigner John Patrick, argumenterede for, at haven var af en sådan betydning, i en national kontekst, at den fortjente at have udsigterne bevaret ubesværet med vindmøller.

Den vindækkede pergola og videre.

I det, der ses som en sejr for historiske haver, er planen for 20 turbiner, der er synlige inden for den centrale udsigtskegle fra Mawallok nordterrasse, forladt.

Beslutningen i slutningen af ​​2010 skabte en vigtig præcedens. Peter siger: "Det vil være sværere i fremtiden at argumentere for, at udsigter fra vigtige historiske haver kan ignoreres af dem, der foreslår større infrastrukturudvikling."

Lyserøde og hvide tusindfryd rammer et afsnit af græsplæne.

Besøgende i haven denne måned er muligvis ikke opmærksomme på vindmølleparkens kontrovers og efterfølgende fund, men de vil helt sikkert sætte pris på den fantastiske udsigt over haven.

Mitchell-familiens nuværende politik er at bevare og i nogle tilfælde gendanne haven med beplantning, der er sympati for Guilfoyle's intentioner og således opretholde sin karakter.

Den blomstrende busk Philadelphus.

Kort efter at han flyttede til Mawallok i 1983 vendte Jocelyn Mitchell de fleste af de slangestier tilbage til deres oprindelige form.

Disse svære vandreture væver sig gennem de tæt plantede omkredsbusker, og åbner sig ved forskellige udsigtspunkter for at skimte udsigt over græsplænen. De århundrede gamle træer, inklusive en række egetræer og en enestående hestekastanje, er et højdepunkt.

Klippede hække og topiary indrømmer græs tennisbanen.

De nuværende depotmænd Stephen og Serena Mitchell laver deres egne tilføjelser. En grøntsagshave med hævede senge for at lette adgangen er blevet indarbejdet i det gamle plantageområde.

"Jeg lånte ideen fra børnehaven i Botanic Gardens i Melbourne, " siger Serena.

Nuværende ejere Stephen og Serena Mitchell.

Et andet projekt på tegnebrættet er at ligge i det stenede haveområde nær spisestuevinduet.

"Min inspiration er den 'vulkan', som Guilfoyle planlagde for de [botaniske] haver med vidunderlige sukkulenter, ” siger hun. "Men vi er stadig i tankegangen."

Det er dog usandsynligt, at Mitchells bliver nødt til at hente 3000 dræne belastninger med jord fra paddockene, som de tidligere gartnere måtte gøre!

Havens udsigter blev yderligere forbedret i 1920'erne, da søen - designet af Sir John Monash - blev udviklet.

2012 markerede hundredeårsdagen for William Guilfoyle's død. Takket være Mitchells afspejler hans visionære haveplan fortsat stilen for landskabet i det 18. århundrede, dog i en virkelig australsk sammenhæng, for en have nu i det andet århundrede.

Tags:  Børneværelser pynter op Hjemmeture 

Interessante Artikler

add