En ekspansiv Central Coast-have med en paret-back æstetik

Natur og menneske, det vilde og de temmede, indgår i en dejlig dialog i denne have designet af landskabsdesigner Christopher Owen fra Fieldwork Associates. I 2016 modtog han et opkald fra arkitekten William Smart, der revitaliserede et sandstenhus på Central Coast nord for Sydney. "Det var starten på et enormt eventyr, " siger Christopher. "Det er et fantastisk land, som jeg ikke havde kendt eksisteret med uberørte dale af høje, indfødte træer." Blandt dem var denne lysning, med et sommerhus ved siden af ​​en sø.

Det hårde og tørke-resistente Pennisetum 'Nafray' var græsset, som Christopher valgte.

Webstedet havde været tydeligt fældet år tidligere med tonsvis af importeret jord, hvilket skabte en akavet bølgende topografi med et fald på to meter til søen. Værre var de importerede "ukrudttræer", en overbelastet hotpotpot, der rodede margenen mellem de ruvende eukalypter, terpentin- og kåltræer og de åbne områder. Christophers impuls var at subtrahere materialer i stedet for at tilføje. ”Jeg redigerede margenen og blev af med de uønskede træer og buske, der blokerede synslinjerne ind i skoven, ” siger han. "Vi behandlede skoven som en del af haven og fejrede den. Og den åbnede alt op."

En deodar cedertræ var blandt 12 eksisterende træer på det sted, som Christopher forlod for at skabe en lunde om sommeren. Trin i Corten stål.

For at beskytte huset mod den vestlige sommersol og sikre en miljøvenlig atmosfære bevarede han 12 modne løvtræer, inklusive tulipantræer, gyldne alm, deodar cedertræer, liquidambars og fly, midt på stedet. Mens han oprindeligt havde til hensigt at skabe en række gårdspladser og endda en mole ved søen på grund af budgetmæssige begrænsninger, skalerede han dette tilbage til noget mere beskedent, men han hævder, at han ikke ville have haft det inspirerede resultat på nogen anden måde.

Christopher ryddet de uønskede træer, der blokerede synslinjer ind i skoven, men fastholdt modne løvtræer, inklusive tulipantræer, gyldne alm, deodar cedertræer, liquidambars og plane træer.

"Det blev en proces med at gøre bevægelser, forme former og skrabe fly og karakterer ved at skubbe jorden rundt med en gravemaskine." Men resultaterne, en redigeret og blødere version af hans originale koncept, "læses på en logisk måde". Og at droppe græsplænen ved søen med 100 mm "havde en enorm indflydelse".

Gårdens stærke former giver struktur til freeform-stedet.

Hardscapingen "faldt på plads", med to gårdspladser, der støder op til huset, begge med ildsteder, det vigtigste med sandstenvægge, der gentager husets beklædning og "giver haven struktur". Brede Corten-trin adskiller niveauerne, mens tørstablede sandstenvægge skaber intime rum inden for og giver menneskelig skala til et rum, der er defineret af skyhøje træer og fejende græsplæner. Genanvendt hårdttræ bringer en japansk æstetik til enkle indbyggede bænkestole i en af ​​gårdspladserne. Han "redigerede" også søen og omformede kanten for at skabe en græsplæne mellem den og poolen.

Store vidder med græsplæne sikrer en følelse af luftighed.

En klingevæg skaber adskillelse mellem haven og grusens indkørsel.

Christopher "kæmpede" med beplantningen. "Det handler om bushland og jordplaner, så jeg følte, at den græske palet var den naturlige måde at fremhæve geometrien på." Fordi stedet kunne være varmt og fugtigt om sommeren, introducerede han skår af græsplæne til luftcirkulation og som en vandret buffer i skoven.

Søkanten blev omarbejdet for at skabe en græsplænevej mellem den og poolen.

Kompakt og tørresistent Pennisetum 'Nafray' var det valgte prydgræs, suppleret med miscanthus, mens klippede buxusankre og giver en definition af en af ​​gårdspladserne, der modregner de "vilde græsplaner". Fire formelle manchuriske pærer ( Pyrus ussuriensis ) i to linjer jordfor hovedhaven .

To gårdspladser støder op til huset, de vigtigste med sandstenvægge, der gentager husets beklædning og giver haven struktur.

"Jeg elsker græsserne, " siger Christopher, "i fuld blomst om sommeren, og når den første frost rammer dem om vinteren. Og når løvtræerne dropper deres blade på dem i efteråret, er effekten magisk. På trods af at de er fulde af enkle bevægelser og med en paret-back palet er de sæsonbestemte ændringer i denne have bemærkelsesværdige. " Andre mindre åbenlyse egenskaber resonerer også. "Dens bløde geometri er lagt ud til millimeteren, men folk ser det ikke." eldwork.net.au

Christopher legede med topografien, skabte skråninger og unduleringer.

Tags:  Renovering Kitchens Udendørs & havearbejde 

Interessante Artikler

add