En lille gårdhave i Surry Hills fik en elegant ombygning

Surry-bakker-have-galleri-helten

Når du har en lille udendørs plads, kan du føle, at dine valg er begrænsede: ikke mere end et opholdsområde, et behov for at holde tingene lette og enkle og ikke forsøge at passe for meget ind. Denne gårdhave beviser, at ingen af disse ideer er sandt. Denne have ligger bag et to-etagers hus i Sydney's Surry Hills og har to forskellige områder, er rig på farver og tekstur og spækket med interesse.

Gården er værket af landskabsdesigner Oliver Sizeland og hans team på Growing Rooms. De blev hyret til at omdanne det, der engang var et gråbåndet, hvis kendetegn var dens flødeudlægere, blide beige vægge og overraskende store træer, der kun tjente til at skabe en rodet, trang følelse.

Ejeren ønskede en gårdsplads, der var både moderne og organisk. Ude gik træerne og brolægterne, og de beige vægge måtte også gå. Det nye rum kombinerer industrielle og naturlige elementer, nikker til den gamle fabrik til den ene side, samtidig med at det opfylder ejerens ønske om en række forskellige strukturer og finish.

En del af gården er dækket af poleret beton. Resten er brolagt med aflange brostensbelagte strimler, der står i kontrast til glatten af ​​betonen og supplerer den originale fabrik i sandsten.

Garden Boston vedbend klatrer den sorte mur bag en høj japansk ahorn og sølv Euphorbia wulfenii .

Tilsvarende binder de smalle brostensbelægninger sammen med træbænkesæder og skabe omkring to sider af gården. "Fordi stenene er lange strimler, får du en lineær virkning, der binder virkelig godt med træet, " siger Oliver.

Indgang Aluminiumsporten blev behandlet med Porter's Maling 'Liquid Iron' og 'Instant Rust' finish for en ældre virkning.

Han valgte plettet tyggegummi til træet på grund af den varme, det bringer til gården. "Det er sådan et smukt træ, med store variationer i nuancer - alt fra røde hele vejen igennem til rav og grå, " siger Oliver. "De giver det en dejlig dybde - du bare trækker hen til den bænk."

Vægge Efter at sandstenvæggene var renset med blegemiddel, skinnede de cremede toner igennem. Mistletoe kaktus ( Rhipsalis baccifera ) spildes over brugerdefinerede aluminiumsplantager, ophængt fra høje stålstolper .

Oliver besluttede, at han også havde brug for at blødgøre de fem meter høje vægge omkring gården, så han brugte blegemiddel til at rydde op i sandstenvæggen og installerede forlygter for at vise det om natten. "Blegemiddel er meget blid og bringer sten op utroligt, " siger han. "Det bringer virkelig hvidheden tilbage."

Smart beklædning Det vandtætte opbevaringsskab, beklædt med plettet tyggegummi, huser varmtvandsenheden og har puder, når de ikke er i brug. ”Hver af bænkene har også opbevaring, ” siger Oliver. "De hængslede låg løfter alle op."

Hans løsning til de to andre forbudende høje vægge lyder muligvis overraskende: han malede dem sorte. Der var dog metode i hans galskab. Den dramatiske farve dannede det perfekte baggrundsbillede til at udskyde plantebilledet, han introducerede. "Sort får løvet og al det grønne fra planterne til at springe, " siger Oliver. "Det binder også sammen med de mørke gulvbrædder indeni, så der er nu en forbindelse mellem indendørs og udendørs."

Garden Madagascan-jasmin ( Stephanotis floribunda ) klatrer mod væggen bag spisebordet Bunnings. Coco Republic-stole og sofabord giver rummet en afslappet fornemmelse, monteret med en Tait-bakke og IKEA-kande og briller. Grill, Komodo Kamado.

Olivers hovedmål med hans valg af beplantninger var at introducere farve til det, der ellers kunne være et skarpt rum. "Mit nummer et valg er det 'Acer' japanske ahorntræ, fordi dets blade bliver en smuk orange-rød i efteråret. Det er fantastisk mod den sorte væg, " siger Oliver.

"Vi plantede også Boston eføy for at vokse op bagvæggen, " siger han. "At lade en klatrer løbe op ad muren gør det føles blødere, og igen, farverne skiller sig virkelig ud."

Gulvbelægning Det polerede betongulv tilføjer et dynamisk look til rummet. "Vi gav det en let slibning for at udsætte noget af det samlede antal, " siger Oliver.

Derudover valgte Oliver masser af succulenter "til deres farve året rundt, og fordi de er så lette at passe". Sukkulenterne fylder brugerdefinerede aluminiumsplantager indbygget bag bænkestuderne og en haveseng på den ene side. Denne seng stikker ud og strækker sig ind i betonen i en strimmel, der ligner en plantevandring.

Indendørs og udendørs flow Sort-indrammet stål dobbeltfoldede døre erstattede traditionelle døre i fransk stil for at skabe en luftig, åben fornemmelse på bagsiden af ​​huset. "Vi ønskede maksimalt glas, mindstestativ, " siger Oliver.

"Det er designet til at adskille gården i to zoner, " siger Oliver. "Dette skaber en slags barriere mellem de to områder. Bænke er designet til afslappet lounging, mens bordet og stole er et mere formelt område, hvor du kan sidde ned til middag."

Funktionsvæg De rige teksturerede vægge, der omgiver denne have, er malet i Porter's Maling 'Stone Paint Coarse' i Aniseed. Den mørke tone fremhæver det organiske træ og det grønne.

Strimlen tilføjer også visuel interesse, som Oliver mener er vigtig, når man designer små havepladser. "Du er nødt til at sætte så meget interesse i, som du kan, " siger han. "Det er svært at oprette to zoner i en sådan lille plads, men det er nøglen til succes for denne."

Have Let malet poleret beton møder Eco Outdoor 'Filetti' pavers i Endicott for en strukturel virkning. Blå kridtstænger ( Senecio serpens ) og mexicansk lilje fylder sengen mellem de to overflader.

Find ud af mere om Growing Rooms på Growing Rooms.

Tags:  Renovering Hjemmeture Kitchens 

Interessante Artikler

add