En privat gårdhave i europæisk stil

At købe en gammel pub på hjørnet og konvertere den til et moderne hjem kræver fantasi og en følelse af eventyr. For ejerne af denne indre by i Melbourne har eventyret godt og virkeligt betalt sig, med skabelsen af ​​en unik bolig og en lige så smuk, juvellignende gårdhave.

For at omdanne bygningen fra 1870'erne til et familiehjem rejste de Don McQualter fra Studio McQualter, hvis designrespons var at gendanne den oprindelige hjørnestruktur og konstruere et spejlbillede, dobbelt-etagers bygning i den anden ende af ejendommen. For at forbinde disse hæfter designet han en lang paviljong på én plan indeholdende en åben planzone, der er glaseret langs en hel væg.

En fan-aloe ( Aloe plicatilis ) og cascaderende perlestreng ( Senecio rowleyanus ) i en gryde ved siden af ​​dammen.

Ved stedets episenter er en smal 15x3m udsnit af udendørs rum, som er indrammet af disse tre facetter af hjemmet og en høj grænsevæg. Ejerne var ivrige efter at gøre dette til et strukturelt, plantet rum. Og det var her landskabsdesigner Kate Seddon kom ind i billedet. "Hvert værelse i hjemmet ser ud til eller gennem et andet rum til denne gårdhave, " siger Kate. "Det er synligt fra alle vinkler, så det er et vigtigt samlingspunkt for hele hjemmet."

Ejerne var ivrige efter at skabe en gårdhave i europæisk stil som dem, de havde set på oversøiske rejser. "De elsker de haver, du finder i Italien, Frankrig eller Spanien, hvor du åbner en døråbning ind i en lukket gårdhave med vinranker og potteplanter, " siger Kate. "De ønskede at trylle frem en følelse af det her for at skabe en magisk oase skjult bag muren."

En mosaik af krybende timian (mellem steppetræer), strand tusindfryd, orange-prikken Kalanchoe 'Flapjacks', sølvfarvet Teucrium, blåhud krybende spurge ( Euphorbia myrsinites ) og foxtail bregne.

Webstedet havde alle ingredienserne til at opnå dette, inklusive tilstedeværelsen af ​​en gåtefuld port i den høje grænse væg (dette er det vigtigste indgangspunkt - der er ingen konventionel hoveddør). Kate's mission var at skabe et frodigt beplantet wonderland, der ville give ejerne en øjeblikkelig fornemmelse af helligdom fra omverdenen, så snart de åbnede porten. Og hun har leveret i spar.

Når de træder ind, bliver beboerne mødt af en "indgangshave" fyldt med sukkulenter. Derfra fører springbræt i to retninger. Til højre fører de til den oprindelige hjørnebygning. Til venstre fører de hen over et dam og gennem et frodigt tæppe med krybende timian til et brolagt opholdsområde og grill ud over. Hele rummet er designet med hensyn til udsigten fra stueetagen nedenunder og soveværelser ovenpå.

At give et 'loftslag' er en europæisk lind ( Tilia cordata 'Greenspire'), et smukt og hårdfør skyggetræ.

Plantepaletten indeholder en blanding af sukkulenter og middelhavsarter, som alle er valgt til deres kontrasterende løvformer og strukturer. Sølvfarvede Teucrium frutican s sidder sammen med fluro-green foxtail bregne ( Asparagus densiflorus 'Myersii'), rosetter af Agave attenuata og et stroppet prydgræs ( Miscanthus 'Kleine Fontaine'). Der er nogle blomstrende arter ( Stephanotis, Rhaphiolepis og Euphorbia ), men fokus er på deres løv snarere end på deres blomsteregenskaber. Gården er nordvendt, så hårdføre planter var vigtigst, og Kate har, hvor det er muligt, tilstræbt at tilføje grønne (Boston eføy) på væggene for at hjælpe med at temperere miljøet og aflede varmen.

Grænsevæggen dræbt i Boston eføy.

Kate indrømmer, at hun også valgte planter til deres gode udseende. "Denne have er ikke kun synlig fra jorden, den ses også ovenfra - fra stueetagen ovenpå - så målet var at skabe en mosaik af planter, " siger Kate. "Og fordi det altid er på visning, valgte vi planter, der ser flot ud året rundt. Vi kunne ikke bruge planter, der har en 'ned'-periode."

I midten af ​​haven er en opretstående europæisk lind (Tilia cordata 'Greenspire'), der giver et højt baldakinlag og fungerer som det træk med skyggetræ om sommeren. Under den danner en buet betonbænk, hældt in situ, et skulpturelt element i rummet.

Den levende zone paviljong er glaseret på den ene side med udsigt fra væg til væg til gården: en regnkæde hænger fra rennen og Virginia creeper stier fra en stålstang.

Haven er vildledende ekspansiv. "Vi har forbedret følelsen af ​​dybde ved at lægge planterne - blande klatrere, buske og underjordiske låg, " siger Kate. "Jeg elsker især den måde, hvorpå den faste belægning spredes i steppere, der er stiplet gennem haven. Det hjælper med at forbedre mængden af ​​grønne områder og får rummet til at føle sig større."

Der er også elementer af intriger og overraskelse, herunder en regnkæde hængende fra tagren i den midterste pavillon. "Det bremser vandstrømmen, så det ikke alle skynder sig ind i stormvandets dræner, når det regner, " siger Kate. "Det lyder og ser smukt ud, når vandet løber ned." I den modsatte ende af rummet, nær garageindgangen, har Kate plantet blyant fyrretræer ( Cupressus sempervirens 'Glauca') og tilføjet et stærkt lodret element. Og under tagenden af ​​den levende paviljong er en stålstang med Virginia-krybbe, der vokser langs den, hvilket skaber slør af løv, der bliver fyrige orange om efteråret.

Udsigt fra hvert værelse i hjemmet ser gården større ud, end det er takket være et lagdelt planteskema med interessante arter, herunder (i forgrunden), lysegrønne plommer af rævstertbregne ( Asparagus densiflorus 'Myersii'), krøllet jadeplante ( Crassula undulata ) og blyant fyrretræer ( Cupressus sempervirens 'Glauca'). Opløsning af det faste belægning i springvæg udvider også visuelt rummet.

"Der var meget at passe ind i denne have - en indgangssti, adgangspunkter, en fiskedam, brolagt opholdsområde og en grill, " siger Kate. "Vi gjorde det ved at oprette tegnsætningspunkter. Det pakker en hel masse slag i et lille rum". Hendes branche-kammerater er enige om, at hun for nylig har navngivet dette projekt som finalist i The Design Files 'Landscape Design Awards.
ksldesign.com.au; studiomcqualter.com

Tags:  Renovering Udendørs & havearbejde pynter op 

Interessante Artikler

add