En funktionel familiehave egnet til underholdning

Kyndige huskøbere kender ordsprogene om at købe 'det værste hus i den bedste gade'. Den samme visdom kan gælde for huse med utemmet have, siger landskabsdesigner Nicola Cameron, grundlægger af Pepo Botanic Design. "At se og indse potentialet i dit udendørs rum vil øge størrelsen på dit opholdsareal og tilføje værdi til dit hjem, " siger Nicola. Hun taler fra førstehåndserfaring.

Nicolas poolrenovering omfattede sandblæsning af betonindretningen, installation af hvide vandlinefliser og lægning af ny sandstenhåndtering. Langs grænsen er en gabionvæg fyldt med sandsten, der er afdækket fra udgravningen, mens en række grædende, lilly pilly ( Waterhousea floribunda ) skaber en frodig privatlivsskærm og stedsegrøn baggrund.

I 2013 jagtede Nicola og hendes mand James på et nyt hjem for sig selv og deres børn Mimi, nu 14, og Archie, 13. Blandt hjemmene på deres hitliste var en Nicola beskriver som værende "i det perfekte sted med værste have ", i forstaden Maroubra i Sydney. Det var på et stejlt skrånende sted og haven bestod af ujævn græsplæne, skrubbere planter og en gammel pool i jorden. Ved den første inspektion kunne Nicola ikke mage udfordringen ved det. ”Jeg overlod høfligt flyvebladet til agenten, da jeg gik ud af døren og fortalte ham, at det var for svært, ” siger Nicola.

Tigga nyder de solrige trin: den lyserøde blomstrende plante til højre er Canary Island salvie (Salvia canariensis), hæk til venstre er Viburnum suspensum. Foto: Nick Bowers

Men den følgende uge, da hun arbejdede på et design til en klient, hvis have præsenterede sine egne udfordringer, følte hun et trang: "Jeg tænkte med mig selv, 'hvis hun kan se potentialet med dette sted, hvorfor kan jeg ikke gøre det samme?' ". Med fornyet beslutsomhed - og pen og papir i hånden - vendte Nicola tilbage til Maroubra-huset med sin landskabshat på og begyndte at tegne. "Det havde utallige problemer, " siger hun, "der var ingen funktionelle rum, alt var dateret, og der var ingen forbindelse mellem indvendigt og udvendigt."

Archie og Mimi sidder ved poolen.

Store udgravninger var uundgåelige. Heftige støttemure og -fodringspladser ville være nødvendige for at skabe niveauer og 1980-tals puljen skulle renoveres. Fra hendes oprindelige skitser forestillede Nicola sig et generøst underholdende dæk på bagsiden af ​​hjemmet, i niveau med det indvendige gulv i det endnu planlagte beboelsesrum.

De sølvfarvede grønne blade af Strobilanthes gossypinus.

Da hun havde samlet sine ideer, gjorde Nicola og James - en bygherre, der har tilsyn med bygningssiden af ​​Pepo-forretningen - deres summer og estimerede det nødvendige budget til at omdanne uderummet. De betalte derefter en arkitekt og bygherre for at vurdere huset og estimere omkostningerne ved bygningens renovering. Først da fremsatte de et tilbud på ejendommen, der blev accepteret. "Agenten fortalte os, at andre købere var blevet slukket af haven, " siger Nicola. "Vi sikrede ejendommen til en pris, der var lavere end markedsværdien på det tidspunkt."

Forfra inkluderer indfødte arter dværg, indfødte frangipani (Hymenosporum flavum 'frodige'), flodvattel (Acacia cognata), Gymea-lilje (Doryanthes excelsa) og en hæk af Melaleuca alternifolia.

Renoveringer af hjemmet og haven begyndte samtidig og tog seks måneder. I 11x5 m baghaven var Nicolas prioriteringer at skabe niveauer og åbne områder; forbedre strømmen mellem huset og poolen (for at afhjælpe en højdeforskel på 2, 4 m); og skærm langs den nord-vestlige grænse, som blev overset af naboer. Hun ønskede også at give en plet plæne til deres hund, Tigga, og installere et udendørs brusebad til sin familie af surfere.

Rullende over de store plantagere er et forskelligt spektrum af arter, herunder bordeauxfarvet Aeonium 'Zwartkop', sølvfarvet Cotyledon orbiculata 'Silver Waves', Rhipsalis sp., Kniphofia sp. og Aloe arborescens. Echinacea 'Double Scoop Lemon Cream'.

I alt blev 25 ton sand og bygherrens affald fjernet alene fra baghaven. Udgravningerne afslørede en masse gylden-tonet sandsten, der blev anvendt til god brug som 'udfyldning' til en gabionvæg langs den bageste grænse. Bag denne stenmur, plantede Nicola en række grædende lilly pilly (Waterhousea floribunda) for at skabe en høj screeningshæk.

Efter udgravning er bagruden opdelt i tre niveauer: det laveste niveau er et underholdende dæk på 6x3, 5 m lavet af plettet tyggegummi, der strækker sig ud fra det bageste opholdsrum, det midterste niveau er plads til et udendørs brusebad, og det øverste niveau indeholder poolen, dæk og et 3x5m rektangel med græsplæne til Tigga.

Echinacea 'Sommerhimmel'.

For at forbinde bund- og øverste niveauer Nicola designede kaskaderende støttemure, der tjener som to gigantiske planterbokse, der strækker sig over dækkets bredde. I disse plantede hun en herlig blanding af planter, der spilder og tumler over væggene. "Vi ville se ud fra huset og se haven, " siger Nicola. "Denne placering er eksponeret og kan til tider føles blæsende, varm og tør, så det var vigtigt at skabe vores egen grønne genoprettende oase, vi kunne dele med familie og venner."

Cotyledon orbiculata 'Silver Waves'.

Når det kom til 11x9m forhaven, ville Nicola skabe en følelse af rejse til fronten af ​​huset. "Jeg ville ikke have en lige sti, der fører direkte til bunden af ​​trinnene. Det var vigtigt at bryde udsigten fra porten til hoveddøren, og jeg ville se ud af huset gennem et træ, " sagde hun siger. Størstedelen af ​​beplantningerne er oprindelige, inklusive citronduftende gummitræer (Corymbia citriodora 'Scentuous'), en screeningshæk af melaleuca og skår af græs, blandt dem Pennisetum 'Røde knapper'.

En konkret sti og trin væver gennem senge af indfødte i forhaven. ”Jeg ønskede at oprette en rejse fra hovedporten, så du kan gå gennem haven, ” siger Nicola.

At se potentialet i deres udendørs rum høste rige belønninger for Nicola og hendes familie. "Nu flyder vores engang frakoblede udvendige rum alle smukt med det indre og hinanden, " siger hun.
pepo.com.au

Tags:  Kitchens soveværelser Renovering 

Interessante Artikler

add